projektit.jpg
 

PERTIN VALINTA toteuttaa vuosittain erilaisia projekteja ja kampanjoita yhteistyökumppaniensa kanssa. Projektien avulla Pertin Valinta edistää monimuotoisen kulttuurin kehitystä ja tukee kulttuuristen oikeuksien toteutumista. Pertin Valinnan projektit ovat rohkeita, uutta luovia ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia. Parhaita ovat sellaiset projektit, jotka tuovat yhteen erilaisia tekijöitä ja saavuttavat uusia yleisöjä ja joissa jokainen voi oppia jotakin uutta ja yllättävää.

INSIDE OUTSIDE FINLAND -VIRTUAALITEOS

Inside Outside Finland on virtuaalinen teos, joka esittelee suomalaisen Outsider-taiteen historiaa, taiteilijoita ja taideympäristöjä interaktiivisena 360°-videokokemuksena. Teoksen oppaana toimii Jani Leinonen, joka johdattaa kokijan virtuaalikierrokselle Veijo Rönkkösen patsaspuistoon (Parikkala), Hanna Keynäsin ja Sininen Sirkus -taiteilijakollektiivin työskentelyyn Autismisäätiön studiossa (Helsinki), virtuaaliselle kyläilylle Enni Idin taiteilijakotiin (Padasjoki), sekä Kalevi Helvetin liveperformanssiin.

Inside Outside Finland -virtuaaliteos on Pertin Valinnan ja Donkey Hotel.n yhteistuotantoa. Donkey Hotel on virtuaaliseen tarinankerrontaan erikoistunut tuotantoyhtiö. Tuotannosta vastaava Sami Jahnukainen on Pertin Valinnalle tuttu myös Tokasikajuttu ja Kovasikajuttu- dokumenttielokuvien tuottajana. http://www.donkeyhotel.fi/

Inside Outside Finland teoksen ensi-ilta oli Helsingissä, keskustakirjasto Oodin avajaisten yhteydessä 5. joulukuuta 2018. jossa kävi avajaisten yhteydessä 50 000 ihmistä. Tammi-helmikuussa 2019 teos oli esillä Oodissa kuukauden. Tänä aikana Oodissa vieraili noin 300 000 henkilöä. Näyttelyn oppaina toimivat Lyhty ry.n ja Autismisäätiön työpajalaiset. Taiteen matkaopas- kokeilu tuotettiin yhteistyössä Kukunori ry.n ja Helsingin kaupungin kanssa. Elokuvaohjaaja Klaus Welp teki myös elokuva, joka on nähtävillä kesällä 2019.

IOF- teoksen yhteistyökumppanit: Lyhty ry, Kettuki Ry, Autismisäätiö, Parikkalan Patsaspuisto sekä Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistys. Lyhty ry:n kulttuuripajalaiset ovat säveltäneet teokseen musiikin.

Lisätietoa: Finnish Outsider Art here.

INSIDE OUTSIDE FINLAND -KIERTUE

Inside Outside Finland - kiertueen tavoitteena on esitellä suomalaista Outsider-taidetta ja musiikkia kansainväliselle yleisölle. Kiertue toteutetaan USA.ssa, Euroopassa ja Suomessa vuosina 2019-2020.

IOF- teoksen kansainvälinen ensi-ilta oli New Yorkin Outsider Art Fair- messutapahtumassa Ace Hotelissa tammikuussa 2019, jossa teos tavoitti laajan kansainvälisen taideyleisön. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Outsider Art Fair NYC.n, Ace Hotelin, Raw Visionin, Art21 ja Suomen kulttuuri-instituutin kanssa. NYC- matkalla kuvattiin myös elokuva, jossa Kalevi Helvetti kummittelee ympäri New Yorkia.

IOF- kiertue koostuu Pertti’s Choice pop up gallerian - tapahtumista, joiden tavoitteena on käynnistää osaajavaihtoa, keskustelua ja konkreettisia kansainvälistä yhteistyötä taiteilijoiden, kuraattoreiden, managereiden ja muiden asiantuntijoiden välillä. Tapahtumissa myös luodaan taidetta yhdessä. Kiertueen tuloksena syntyy uutta tietoa erilaisista toimintamalleista ja osaamista, joka edistää suomalaisen taiteen ja taidetoiminnan kehittymistä kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle. Kiertuetta voi seurata Pertin Valinnan some-kanavissa.

Kiertue toteutetaan Opetus- ja Kulttuuriministeriön Kulttuurivientiavustuksella. Kiertueella mukana myös Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuuri-instituutti (Lontoo), Donkey Hotel Oy, New Beat Oy, Lyhty ry, Kettuki Ry ja Autismisäätiö.

Lisätietoa Finnish Outsider Art here.

New York Outsider Art Fair 2019

Pertti’s Choice London popup 2019

VIDEO

IHMINEN ON HYVÄ ASIA -VAIKUTtavuUSKAMPANJA

Punkisti rokkaava vaikuttavuuskampanja ”Ihminen on hyvä asia” luo kohtaamisia vammaisten ja vammattomien lasten ja nuorten välille. Kampanja haastaa yhteiskunnan rakenteita, muokkaa asenteita vammaisuutta kohtaan, sekä tuo yhteen kehitysvammaisia kokemusasiantuntijoita ja oppilaita. Tarvetta on, sillä suurin osa koulujen oppilaista ei ole koskaan edes jutellut kehitysvammaisen ihmisen kanssa.

Hankkeeseen on palkattu kehitysvammaisia kokemusasiantuntijoita, jotka luovat koulujen opetuskäyttöön soveltuvan opetuspaketin yhdessä pedagogien ja taidekasvattajien kanssa. Paketti sisältää molemmat PKN:stä kertovat Kovasikajuttu ja Tokasikajuttu elokuvat sekä taide-, media-, käsityö-, ja musiikkikasvatustyökaluja.

Kampanjan toteuttaa Lyhty ry yhteistyössä Moukafilmi Oy:n kanssa. Taideyliopiston ArtsEqual-hanke toimii kumppanina vaikuttavuuden tutkimuksessa. Kampanjaa tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.

Pressit TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISEKSI

Muusikkojen liitto ja Pertin Valinta ovat käynnistäneet yhteistyön yhdenvertaisen musiikkialan puolesta. Kumppanuuden avulla muusikoiden erityisyys huomioidaan tulevaisuudessa paremmin sekä rakenteellisesti, viestinnällisesti että tukipalveluiden tasolla.

Yhteistyö sisältää mm. asiantuntijavaihtoa ja mediayhteistyötä. ”Musiikin ammattilaisten järjestön on tärkeää tunnistaa muusikkouden koko kirjo ja edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia toimia alalla. Tässä yhteistyössä liitolla on paljon opittavaa, mutta toivottavasti myös annettavaa”, kommentoi liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

”Yhteistyö Muusikkojen liiton kanssa on mahtava juttu”, sanoo Daatso Oy:n perustaja Sami Helle. ”Meitä muusikoita on monenlaisia ja on tärkeää, että olemme samassa veneessä, teemme musiikkia yhdessä ja huolehdimme siitä, että olemme kaikki samaa jengiä.”

Lisätietoja heini@pertinvalinta.fi ja TÄÄLTÄ.