projektit.jpg
 

PERTIN VALINTA toteuttaa vuosittain erilaisia projekteja ja kampanjoita yhteistyökumppaniensa kanssa. Projektien avulla Pertin Valinta edistää monimuotoisen kulttuurin kehitystä ja tukee kulttuuristen oikeuksien toteutumista. Pertin Valinnan projektit ovat rohkeita, uutta luovia ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia.

INSIDE OUTSIDE FINLAND -VIRTUAALITEOS

Inside Outside Finland on virtuaalinen teos, joka esittelee suomalaisen Outsider-taiteen historiaa, taiteilijoita ja taideympäristöjä interaktiivisena 360°-videokokemuksena. Teoksen oppaana toimii Jani Leinonen, joka johdattaa kokijan virtuaalikierrokselle Veijo Rönkkösen patsaspuistoon (Parikkala), Hanna Keynäsin ja Sininen Sirkus -taiteilijakollektiivin työskentelyyn Autismisäätiön studiossa (Helsinki), virtuaaliselle kyläilylle Enni Idin taiteilijakotiin (Padasjoki), sekä Kalevi Helvetin liveperformanssiin. Lyhty ry:n kulttuuripajalaiset ovat tuottaneet teokseen musiikin.

Inside Outside Finland -virtuaaliteos on Pertin Valinnan ja Donkeyhotel Oy:n yhteistuotantoa. Yhteistyökumppaneina ovat Lyhty ry:n kulttuuripaja, Kettuki Ry, Autismisäätiö, Parikkalan Patsaspuisto sekä Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistys.

Inside Outside Finland teoksen ensi-ilta on Helsingissä, keskustakirjasto Oodin avajaisten yhteydessä 5. joulukuuta 2018. Teos tulee olemaan esillä Oodissa 5.1.2019 saakka, jonka jälkeen se on nähtävissä Pertin Valinnan Galleriassa. Teos esitellään myös Pertin Valinnan pop-up Gallerian pääteoksena kansainvälisellä IOF-kiertueella.

Lisätietoja: insideoutsidefinland.com

INSIDE OUTSIDE FINLAND -KIERTUE

Inside Outside Finland -kiertueen tavoitteena on esitellä suomalaista Outsider-taidetta ja musiikkia kansainväliselle yleisölle. Kiertue toteutetaan USA.ssa ja Euroopassa vuosina 2019-2020. Kumppaneina kiertueella toimivat Muusikoiden liitto sekä Suomen kulttuuri-instituutit, paikalliset toimijat sekä tiedeyhteisöt.

Pertin Valinnan pop-up Gallerian vierailee mm. Lontoossa ja Brysselissä. Gallerian pääteoksena on Inside Outside Finland -virtuaaliteos, jonka lisäksi Pertin Valinnan taiteilijat, muusikot ja Lyhty ry:n Erikoisjoukko järjestävät erilaisia työpajoja ja tapahtumia.

Kiertueen tavoitteena on edistää suomalaisen outsider-taidekentän kehitystä ja kansainvälistymistä, käynnistää keskustelua ja konkreettisia yhteistyöaloitteita taiteilijoiden, kuraattoreiden, managereiden ja muiden asiantuntijoiden välillä. Tapahtumissa myös luodaan taidetta yhdessä. Kiertueen tuloksena syntyy uutta tietoa erilaisista toimintamalleista ja osaamista, joka edistää suomalaisen taiteen ja taidetoiminnan kehittymistä kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle. Kiertuetta voi seurata Pertin Valinnan some-kanavissa.

Lisätietoja: insideoutsidefinland.com/kiertue/

IHMINEN ON HYVÄ ASIA -VAIKUTUSKAMPANJA

Punkisti rokkaava vaikuttavuuskampanja ”Ihminen on hyvä asia” luo kohtaamisia vammaisten ja vammattomien lasten ja nuorten välille. Kampanja haastaa yhteiskunnan rakenteita, muokkaa asenteita vammaisuutta kohtaan, sekä tuo yhteen kehitysvammaisia kokemusasiantuntijoita ja oppilaita. Tarvetta on, sillä suurin osa oppilaista ei ole koskaan edes jutellut kehitysvammaisen ihmisen kanssa.

Hankkeeseen on palkattu kehitysvammaisia kokemusasiantuntijoita, jotka luovat koulujen opetuskäyttöön soveltuvan opetuspaketin yhdessä pedagogien ja taidekasvattajien kanssa. Paketti sisältää molemmat PKN:stä kertovat Kovasikajuttu ja Tokasikajuttu elokuvat sekä taide-, media-, käsityö-, ja musiikkikasvatustyökaluja.

Kampanjan toteuttaa Lyhty ry yhteistyössä Moukafilmi Oy:n kanssa. Taideyliopiston ArtsEqual-hanke toimii kumppanina vaikuttavuuden tutkimuksessa. Kampanjaa tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.

Pressit TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISEKSI

Muusikkojen liitto ja Pertin Valinta ovat käynnistäneet yhteistyön yhdenvertaisen musiikkialan puolesta. Kumppanuuden avulla muusikoiden erityisyys huomioidaan tulevaisuudessa paremmin sekä rakenteellisesti, viestinnällisesti että tukipalveluiden tasolla. Yhteistyö sisältää mm. asiantuntijavaihtoa ja mediayhteistyötä. ”Musiikin ammattilaisten järjestön on tärkeää tunnistaa muusikkouden koko kirjo ja edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia toimia alalla. Tässä yhteistyössä liitolla on paljon opittavaa, mutta toivottavasti myös annettavaa”, kommentoi liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen. ”Yhteistyö Muusikkojen liiton kanssa on mahtava juttu”, sanoo Daatso Oy:n perustaja Sami Helle. ”Meitä muusikoita on monenlaisia ja on tärkeää, että olemme samassa veneessä, teemme musiikkia yhdessä ja huolehdimme siitä, että olemme kaikki samaa jengiä.”

Lisätietoja Heini.merkkiniemi@uniarts.fi ja TÄÄLTÄ.