Back to All Events

The Other Travel Agency taidenäyttely Brysselissä


  • József Antall Building, 3Q Area European Parliament, Brussels Brussels Belgium (map)

The Other Travel Agency on taideprojekti, mikä nostaa marginaaleja esille. Projekti vie vierailijansa ympäristöihin, mitkä ovat tavallisesti yleisöltä suljettuja. Artistit valtaväylän ulkopuolelta toimivat matkaoppaina vieden sinut matkalle taiteilijoiden maailmaan.

Kesän ja syksyn aikana näyttely on vieraillut Islannissa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. The Other Travel Agency haastaa yleisön, poliitikot sekä muut virkamiehet kysymyksillä kuten ’kuinka esillä marginaalitaiteilijat ovat omassa kotikaupungissasi ja ’voisiko heidän potentiaaliaan käyttää vielä enemmän’. Projekti osoittaa että taiteilijat, joilla on rajoitteita voivat saavuttaa paljon ja rikastuttaa taidekenttää, kun he saavat tarvitsemansa tuen. The Other Travel Agency luo todellista kulttuurillista monimuotoisuutta. Pitkän tähtäimen tavoite projektilla on parantaa saavutettavuutta ja tasa-arvoa taide- ja kulttuurikentällä sekä yhteiskunnassa.

The Other Travel Agency is an art project that exerts from the margin, taking you to environments that would be otherwise closed. Artists from outside the mainstream art world act as travel guides and take you for a trip to the inner world and the physical surroundings of the artists.

During the summer and the autumn this project has taken place in Iceland, Sweden, Denmark and Finland. The Other Travel Agency challenges audiences, politicians and officials to face questions such as 'how visible people with disabilities are in our home city' and 'could their potential be used more'. It shows that artists with disabilities are able to fulfill a great number of roles in the field of art when they have support. The Other Travel Agency creates true cultural diversity. The aim in the long term is to develop accessibility and equality in art, culture and society.

 www.theothertravelagency.com

The project is coordinated by Kettuki (FI) in co operation with 
Kaarisilta ry (FI), Gaia Outsider Art Museum (DE), Inuti (SWE), List án landamæra (IS), Reykjavik Art School (IS), Autism Foundation Finland (FI) and 
supported by Nordic Culture Point and Nordic Culture Fund. 
The project has loads of local partners, e.g. ARX Art Centre, Finnish Cultural Institute for the Benelux, gTIE, Kultasuklaa, Luotsisäätiö, Pertti´s Choice, Vinovinkkeli and Visit Randers.