Back to All Events

INSIDE OUTSIDE FINLAND – virtuaalinen näyttely Pertin Valinnassa


  • Pertin Valinta 48 Aleksis Kiven katu Helsinki, 00510 Finland (map)

Inside Outside Finland – virtuaalinen näyttely Pertin Valinnassa 12.2.–1.3.2019 ti–pe klo 12–18 ja lauantaisin klo 10–16.

FINNISH OUTSIDER ART
Outsider-taide on pääsääntöisesti koulutetun taidemaailman ulkopuolella tehtyä taidetta. Suomalaisessa outsider-taiteessa on kolme pääsuuntausta: erityistaidetoiminta, nykykansantaide eli ITE-taide sekä mielenterveyskuntoutujien taide. Suomessa on paljon kiinnostavia outsider-taideympäristöjä. Outsider-taide syntyy usein taiteilijan omassa elinympäristössä, kotona, taidestudioissa, jopa vankilassa tai sairaalassa. Outsider-taidetoiminta edistää marginaalissa toimivien ihmisten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia oman elämäntarinansa ja elinympäristönsä rakentajina. 

INSIDE OUTSIDE FINLAND
Inside Outside Finland – on virtuaalinen teos, joka esittelee suomalaisen Outsider-taiteen historiaa, taiteilijoita ja taideympäristöjä interaktiivisena 360°-videokokemuksena. Teoksen oppaana toimii taiteilija Jani Leinonen, joka johdattaa kokijan virtuaaliselle kyläilylle Enni Idin taiteilijakotiin Padasjoelle, Veijo Rönkkösen patsaspuistoon Parikkalaan, sekä Helsinkiin Autismisäätiön studiolle ja Kalevi Helvetin liveperformanssiesitykseen. Teoksen kokonaiskesto on 30 minuuttia. 

Inside Outside Finlandin on tuottanut Donkey Hotel studio yhdessä Pertin Valinta Outsider-gallerian kanssa. Teos on tuotettu Avekin mediataidetuella yhteistyössä Autismisäätiön, Lyhty Ry:n, Kettuki Ry:n, Opetus- ja Kulttuuriministeriön, Parikkalan Patsaspuiston sekä Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan Kyläyhdistyksen kanssa.

PERTIN VALINTA & DONKEY HOTEL
Pertin Valinta on Outsider-taiteen asiantuntija ja välitystoimisto joka edustaa outsider-taiteilijoita – diagnoosin kanssa ja ilman. Pertin Valinta on Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändin perustama konsepti, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisen ja monimuotoisen kulttuurin kehitystä erilaisten yhteistyöprojektien ja kampanjoiden avulla.

Donkey Hotel on helsinkiläinen tarinankerrontastudio, joka on erikoistunut virtuaalitodellisuuskokemusten luomiseen. Donkey Hotelin perustajat ovat palkittuja dokumentaristeja ja elokuva-alan ammattilaisia.