Back to All Events

The Other Travel Agency näyttely Pertin Valinnassa


  • Pertin Valinta 48 Aleksis Kiven katu Helsinki, 00510 Finland (map)

The Other Travel Agency on pohjoismainen taideprojekti, joka vie osallistujan uusiin ja yllättäviin ympäristöihin. Matkaoppaana toimivat erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat, jotka johdattavat omiin merkityksellisiin arjen ympäristöihin ja mielen maisemiin. Ihminen voi matkustaa monella tapaa.

Miksei kukaan kerro sellaisista paikoista, joissa on hiljaista? Idea Travel Agencysta on syntynyt erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden toimesta sekä yhdenvertaisuuden unelmasta, jossa ympäristöämme ja kulttuuriamme ovat rakentamassa täysipainoisesti kaikki sen jäsenet. Rikas kulttuuri on aidosti kiinnostavaa ja merkityksellistä. Sellaista, jota tullaan katsomaan ja kokemaan kauempaakin. Ihminen voi matkustaa monella tapaa. Travel Agencyssä matkailun käsitettä lähestytään myös käsitteellisesti sekä viitteellisesti ja näyttelyssä nähdään pohjoismaisten taiteilijoiden tulkintaa matkailuun liittyen.

The Other Travel Agency Helsingissä Pertin valinnan galleriassa 10.10.–13.12.2019. Päänäyttelyn on kuratoinut tuottaja, kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg, joka on toiminut myös projektin taiteellisena mentorina.

Projektia koordinoi Kettuki (FI). Yhteistyökumppanit ovat Kaarisilta ry (FI), Gaia Outsider Art Museum (DE), Inuti (SWE) sekä List án landamæra (IS). Projektin paikallisia kumppaneita ovat mm. Autismisäätiö, gTIE, Kultasuklaa, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Luotsisäätiö, Reykjavik Art School, Visit Randers, Pertin valinta ja Vinovinkkeli. The Other Travel Agencyä rahoittaa Pohjoismainen kulttuuripiste ja Pohjoismainen kulttuurirahasto.

www.theothertravelagency.com