Back to All Events

OUT BY ART

Osana Disability Day Art & Action-festivaalia toivotamme kaikki tervetulleiksi katsomaan yhdessä taide-elokuvia ja dokumentteja Pertin Valintaan 30.11. kello 18:30 alkaen. Illan elokuvissa tarkastellaan millaista on taiteilijan elämä normien ulkopuolella.

Dokumenttielokuva Out by Art kertoo eri autisminkirjon omaavista ihmisistä. Ilman aikaisempaa kokemusta elokuvanteosta, tekijät ovat käyttäneet kameraa kommunikoinnin välineenä. Taiteelliset ja henkilökohtaiset prosessit yhdistyvät elokuvissa tavalla, mikä herättää keskustelua syrjäytymisestä ja osallisuudesta, outsider-taiteesta ja sen käytännöistä. Elokuvat on tuotettu yhteistyössä Nordic Outsider-taideverkoston kanssa. Tuotanto on laajin tähänastinen pohjoismainen yhteistyö. Teoksen ensi-ilta oli Moderna Museetissa 20.4.2018.

Artistit: 
Aleksi Pietikäinen, Kaarisilta (Suomi)
Birkir Sigurðsson, List án landamæra (Islanti)
David Viborg Jensen, GAIA (Tanska)
Hugo Karlsson, Inuti (Ruotsi)
Marianne Schmidt, dokumentärfilmare, Inuti (Ruotsi
Niko Liikanen, Kettuki (Suomi)

Jari Nordströmin dokumenttielokuvat 1+2
Jarilla on vankka kokemus videoiden kuvaamisesta ja hänen lyhytelokuviaan on esitetty YLE:llä. Jari ajautui Lyhdyn työpajaan kuvausharrastuksensa kautta, mutta hän on myös kehittynyt taitavaksi toimittajaksi. Jari on tehnyt useita juttusarjoja tuetusti Bassoradiolle ja Radio Helsingille ja hänen sarjansa Helsingin metroasemista oli Radio Median järjestämässä Radiogaalassa ehdolla vuoden 2013 parhaaksi äänituotannoksi.

Paikalla Pertin Valinnassa tavattavissa taiteilijat Jari Nordström, Niko Liikanen, Aleksi Pietikäinen.

IN ENGLISH:

As a part of Disability Day Art & Action-festival we want to welcome you to Pertin Valinta on 30th of November from 6:30 pm forward to see new art films and a documentaries that explore what it can be like to be an artist outside the norm.

Out by Art-documentaries trace the paths of five artists who are active at various Nordic studios for disabled people in their work with art film. Without previous experience of filmmaking, they have used the camera as a tool for new ways of seeing and communicating. Artistic and personal processes are brought together in the films, which open up for discussions on issues of exclusion and inclusion, outsider art and artistic practices. Out by Art premiered at Moderna Museet on 20th April 2018. 

Participating artists
Aleksi Pietikäinen, Kaarisilta (Finland)
Birkir Sigurðsson, List án landamæra (Iceland)
David Viborg Jensen, GAIA (Denmark)
Hugo Karlsson, Inuti (Sweden)
Marianne Schmidt, dokumentärfilmare, Inuti (Sweden)
Niko Liikanen, Kettuki (Finland)

Jari Nordströms Documentary Films 1+2
Jari has experience in video recording and his short film has been featured on YLE. Jari has become a talented editor and nowadays works in Lyhty ry workshop. Jari has made several series of excerpts for Bassoradio and Radio Helsinki and his series of Helsinki metro stations was nominated in Radio Sound’s Radiogaala as the best sound production of 2013.

For meet & greet artists Jari Nordström, Niko Liikanen and Aleksi Pietikäinen are present at Pertin Valinta.

Later Event: December 1
PERTSAN LAHJASÄKKI -MYYJÄISET