Back to All Events

DISABILITY DAY ART & ACTION 2018 GOES HKM

  • HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO 16 Aleksanterinkatu Helsinki, 00170 Finland (map)

Disability Day Art & Action -verkostofestivaali huipentuu 3.12. kansainvälisenä vammaisten päivänä Helsingin kaupunginmuseolle kantaaottavien keskustelujen ja korkeatasoisten esitysten siivittämänä. Mahdollisimman saavutettavaksi tehtyyn päätapahtumaan ovat tervetulleita aivan kaikki! Haluamme näyttää, että toimintarajoitteisuuden ei tarvitse merkitä työkyvyttömyyttä. Sen ei pitäisi myöskään rajoittaa osallistumista kulttuurin ja taiteen tekoon joko harrastajana tai ammattilaisena. Vuoden vaikuttavimman suorituksen vammaiskulttuurin alalla palkitsemme tapahtumassa Kynnyksen raadin myöntämällä Vimma-taidepalkinnolla ja siihen kuuluvalla Tukilinjan 5000 euron työskentelyapurahalla.

Tapahtumassa voit herkutella Aula työkodin pop-up kahvila Liemen herkuilla sekä tehdä ihania ja laadukkaita löytöjä vaikka pukin konttiin myyjäisistä, joissa mukana Lyhty ry:n Luovilla ja Pertin ValintaAbilis-säätiö, Aula-työkoti sekä Autismisäätiön Keppuli. Tapahtumassa on myös mahdollisuus seurata Mieletöntä valoa -järjestön kuvaamia tunnelmia aiempien viikkojen tapahtumista. 

OHJELMA:

16:00-16:10 AVAJAISTERVEHDYS
16:10-16:30 KALEVI HELVETTI: Kalevi Helvetti, eli Pertti Kurikka, on taiteilija, muusikko ja runoilija, joka on valittu Kettuki ry:n vuoden 2019 taiteilijaksi
16:30-17:00 PANEELIKESKUSTELU AKTIVISMISTA: Puhetta aktivismista vaikuttamisen välineenä. Mukana: Video/GIL, Milla Lindh, Carmen Baltzar, Ismo Helen
17:00-17:30 TAITEILIJUUS JA SEN TOTEUTUMINEN: Taiteilijat kertovat taiteestaan ja taiteellisesta työskentelystään valitsemallaan tavalla. Mukana Jenny Juulia Wallinheimo-Heimonen, Juhani Rusanen, Sanni Purhonen.
17:30-18:00 VISUAL VOICE: Esityksissä laulujen tekstit saavat sekä perinteisen lauletun tulkinnan lisäksi upeat viittomakieliset tulkinnat Suomen ensimmäisen Teatterikorkeakoulusta valmistuneen kuuron näyttelijän Silva Belghitin toimesta. Lisäksi yhtyeessä vaikuttavat laulaja Laura Turunen ja tuottaja Juha-Miguel Peltomaa.
18:00-18.15 NASIMA RAZMYAR: Helsingin apulaispormestarin terveiset kaupungin puolesta.
18:15-18:45 MITÄ PITÄISI MUUTTAA: Paneeli Outi Salolahden aloittamana. Puhumassa Rosa Meriläinen, Johanna Karimäki, Paula Tuovinen, Silva Belghiti. 
18:45-19:55 VIMMA-PALKINNON JAKO: Tavoitteena on palkita sellainen taideteos, taiteellinen toiminta tai taidetapahtuma, jossa vammaisuus ja toimintarajoitteisuus on tuotu yhteiskunnalliseen tietoisuuteen ja keskusteluun tavalla, joka on herättänyt laadultaan positiivista huomiota.

Tilaisuuden juontavat Jaana Tiiri sekä Markus Raivio.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille. Esiintymistilan ohjelma tulkataan ja tilasta löytyy induktiosilmukka. Museo on liikkumisesteetön pääoven kautta (Aleksanterinkatu 16). 

DiDan pääyhteistyökumppaneita ovat Kynnys ryFinlandssvenska teckenspråkiga r.f., Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ryKuuloliittoTukilinjaAula-työkoti ja Vertaistaiteilijat-hanke, Kuurojen Liitto ry sekä Kulttuuria kaikille -palvelu.

BRIEFLY IN ENGLISH:

Disability Day Art & Action festival culminates on the International Day of Persons with Disabilities at the Helsinki City Museum on Monday 3rd of December! The event is free for everyone and contains discussions, panels and high-level performances. We want to show you that disability does not have to limit your abilities or participation in culture or art scene either as an enthusiast or as a professional. The most impressive act in the field of disability culture will be rewarded with acknowledged Vimma prize and enclosed 5000€ grant. 

At the event you can enjoy the delicacies from Aula työkoti's pop-up café Liemi and make wonderful quality purchases from pop-up art sale points from Lyhty ry’s Luovilla, Pertin Valinta, Abilis Foundation, Aula työkoti and Autism Foundation Keppuli. Mieletöntä valoa has commemorated festival atmosphere throughout the weeks and the results are at display at the main event. 

The event is free for everyone and there is no admission fee! Event is Sign Language interpreted and there is an induction loop. The museum is accessible through the main door (Aleksanterinkatu 16).