Back to All Events

DIDA GOES ORANSSI

  • ORANSSI Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11 Helsinki Finland (map)

Marraskuinen perjantai-ilta saa piristysruiskeen, kun DiDa tuo Suvilahden Oranssille mielenkiintoisen kattauksen esittävää ja visuaalista taidetta. Kutsumme kaikki lämpimästi mukaan nauttimaan tunnelmasta ja viihtymään yhdessä. 

OHJELMA:

18-18:30 ATLAS-KEHON KARTASTO: Esitys ravistelee teatterin keinoin valmiita kategorioita, joilla vammaisten ihmisten kehoa ja olemusta usein määritellään. Esitys on kannanotto jokaisen ihmisen oikeudesta olla oma itsensä. 
18:50-19:05 MINISPECTACLES NICE AS PIES: Moniaistinen elokuvateos, jossa pohjoisafrikkalaiset pakolaiset rypyttävät ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita. Sisältää soveltavaa kuvailutulkkausta, äänikuvailua, huulioita ja onomapoetiikkaa. 
19:15-19:20 POJAT RAKASTUU: Videotaideteos, joka käsittelee rakkautta ja rakastumisen tunnetta. 
19:30-21 WHEELS OF FREEDOM: Hullut unelmat, vapaus ja yhdenvertaisuus kiteyttävät elokuvaa Ville Jaarannosta, joka lähtee sähköpyörätuolillaan matkalle Euroopan halki. 
21:30-22 OPRI: Musiikkiesitys mielenterveysongelmien kanssa elämisestä. 
22:10-22:15 MR. ANDU: Itse sanoitettu rap-esitys rakkaudesta. 
22:25-22:55 ELVIDO: Suomen ensimmäinen pyörätuoliräppäri, jonka omaelämänkerralliset sanoitukset koskettavat varmasti jokaista kuuntelijaa. Katso ihmistä – älä tuolia. 
23:05-23:45 MC KOO: Pääesiintyjänä suosittu räppäri MC KOO, kenen kappaleet ”Kuuma Mimmi” ja ”Kolamies” ovat keränneet satojatuhansia kuunteluita suoratoistopalveluissa. Keikat ovat täynnä energiaa, ja livekattaukseen kuuluu lisäksi Lilli Aro ja Lossi T. 

Lisäksi koko illan voit nauttia lahjakkaan Juhana Lehikoisen Juharkuu-teoksesta ja Tuija Räisäsen upeista maalauksista. 

Tapahtuman juontaa: Eero Herranen ja Sanni Purhonen

Vapaa ja esteetön pääsy! 

Oranssi on päihteetön, kaikenlaisesta syrjinnästä ja väkivallasta vapaa tila. Kunnioitathan tätä! 
Saavutettavuustiedot:
Sisäänkäynti Oranssille on esteetön ja tilassa pääsee liikkumaan apuvälineillä. Tiloissa on sukupuolineutraali ja esteetön wc.

DiDa - Disability Day Art & Action tuo vammaisia ja vammattomia yhteen taiteen, kulttuurin ja yhdessä tekemisen äärelle. Tapahtuman kautta halutaan tehdä tunnetuksi kansainvälistä vammaisten päivää ja tähän liittyviä kysymyksiä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta. DiDa tuo esiin vammaisten tekijöiden osaamista ja muovaa asenteitamme. 

DiDan pääyhteistyökumppaneita ovat Kynnys ryFinlandssvenska teckenspråkiga r.f., Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry, KuuloliittoTukilinjaAula-työkoti ja Vertaistaiteilijat-hanke, Kuurojen Liitto ry sekä Kulttuuria kaikille -palvelu.

Tapahtuman kuva: Oona Hänninen

BRIEFLY IN ENGLISH:

Your gloomy Friday evening in November gets a boost when DiDa brings interesting set of visual and performing arts to Oranssi in Suvilahti, Helsinki. We warmly welcome you to enjoy the friendly atmosphere. 

DiDa – Disability Day Art & Action brings together people with and without disabilities to enjoy art and culture. The aim is to raise awareness of the International Day of Persons with Disabilities and human rights as well as equality issues in our society. DiDa highlights the expertise of people with disabilities and shapes our attitudes. 

Free admission!

Oranssi as a venue is against all discrimination and violence and all events are drug and alcohol free.
Accessibility information:
The entrance to Oranssi is accessible and we have an accessible WC. The venue hall is accessible and has room for bigger moving aids. Toilets are gender neutral.

PÅ SVENSKA:

DiDa bjuder in till en hejdundrade fest på Oranssi en fredagkväll i november. En intressant dukning med både uppträdanden och visuell konst lovas. Varmt välkommen!

DiDa - Disability Day Art & Action för samman personer med olika funktionsvariationer i kulturens, konstens och görandets tecken. Evenemanget syftar till att synliggöra den internationella dagen för handikappade och att ta fram frågor gällande mänskliga rättigheter och likabehandling inom kultur och konst.

Oranssi är en plats som motverkar diskriminering och våld och alla evenemang är alkohol- och drogfria.

Oranssi har en tillgänglig ingång och en tillgänglig toalett. Även evenemangsutrymmet är tillgängligt. Toaletterna är könsneutrala.